Monday, September 28, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2292732
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 364
 Totali i vizitorëve : 2689203
 Vizitorët online : 1
 Koha e vizitës : 0.7969
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News


Ekspozitë e punimeve të artistit iranian Morteza Nadaf dhe veprave të Mevlanas në Tiranë
Ditën e enjte më 13 dhjetor 2007 u hap ekspozita e punimeve Kur’anore, fetare dhe artistike e artistit iranian Morteza Nadaf së
 2007/12/24 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
Botohet libri “Antologjia e poezisë persiane”
Fondacioni Kulturor “Saadi Shirazi” në Shqipëri në kuadër të përhapjes së mesazhit të paqes, miqësisë dhe dashurisë në botën e bukur të letërsisë dhe të poezisë perse e ndikuar prej kulturës dhe civilizimit mijëra vjeçar, me qëllim forcimin e marrëdhënieve
 2007/12/04 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
Botohet libri “Khomreh” I Hushang Moradi-Kermani
Fondacioni Kulturor “Saadi Shirazi” në Shqipëri në kuadër të njohjes së letërsisë bashkëkohore iraniane dhe përhapjes së mesazhit të paqes, miqësisë dhe vëllazërisë në botën e bukur të letërsisë perse me qëllim forcimin e marrëdhënieve kulturore midis Iran
 2007/12/04 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
Botohet në shqip “Divani i Shamsi Tabrizit” i Mevlana Xhelaledin Rumi
Viti 2007 që përkon me vitin ndërkombëtar të Mevlanës, i shpallur prej Unesco-s dhe 800-vjetorin e lindjes së Mevlana Xhelaledin Rumiut një prej poetëve dhe mistikëve më të mëdhenj të gjuhës dhe letërsisë perse, selia e shenjtë e Kryegjyshatës Botërore Bek
 2007/12/04 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
Botohen në shqip “Masnavi Ma’navi” Të Mevlana Xhelaledin Rumi
Viti 2007 që përkon me vitin ndërkombëtar të Mevlanës, i shpallur prej Unesco-s dhe 800-vjetorin e lindjes së Mevlana Xhelaledin Rumi një prej poetëve dhe mistikëve më të mëdhenj të gjuhës dhe letërsisë perse. Fondacioni Kulturor “Saadi Shirazi” ndërmori p
 2007/12/04 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
* Tek bijtë e persëve, mes tulipanëve dhe ferexheve
"Rastësia është mbreti i botës", "mos e humb rastin", "me rastin e …". Në gjuhën shqipe ka dhjetëra fjalë të urta, togfjalësha dhe fjalë të prejardhura, të cilat formohen mbi fjalën bazë "rast". Kur drejtori i Fondacionit Kulturor në Tiranë z. Riza Karam
 2007/11/28 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
* Ardhja e vonët e Rumiut
Në 800-vjetorin e lindjes, në Vitin Ndërkombëtar të RumiutNë historinë e letrave shqipe Xhelal-ed-din
 2007/11/19 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
* "MASNAVITë" OSE ODET E LINDJES
Bashkëbisedim me poetin Dhori Qiriazi, përkthyes i "Masnavive" të Xhelal-ed-din RumiutTermi "masnavi"
 2007/11/19 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
* Biblioteka shqip, edhe një klasik tjetër
Promovohen dy libra të poetit dhe filozofit të madh pers Rumiu Edhe një klasik tjetër, kolosi pers i
 2007/11/19 - Komentet : 0Teksti i plotë >>
* "Masnavitë" e Rumiut, tani flasin shqip
Vjen në shqip një klasik tjetër, kolosi pers i literaturës, Rumiu. Fondacioni kulturor iranian "Saadi Shirazi", me seli në Tiranë, ka bërë dje në Panairin Ndërkombëtar, promovimin e dy librave me poezi të autorit me famë botërore Mevlana Xhelaledin Rumi, "
 2007/11/19 - Komentet : 0Teksti i plotë >>

<< Faqja e mëparshme9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Faqja tjetër >>