Friday, September 25, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2290931
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 116
 Totali i vizitorëve : 2687223
 Vizitorët online : 1
 Koha e vizitës : 1.3125
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Botohet numri 3-4/2011 i revistës kulturore-shkencore “Perla”


  Printo        Dërgoja miqve

Botohet numri 3-4/2011 i revistës kulturore-shkencore “Perla”

Botohet në 196 faqe numri 3-4/2011 i revistës Kulturore Shkencore “Perla”, organ i Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi”. Të drejtat për botim i ka Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi”, Drejtor i përgjithshëm është z. Abas Aziz dhe kryeredaktor Prof. Dr. Muzafer Korkuti.
Studimet dhe shkrimet shkencore dhe kulturore paraqiten në rubrikat kryesore të kësaj reviste që janë Lidhjet Kulturore Shqiptaro-Iraniane, Albanologjia dhe Iranologjia.
Ndër të tjera në këtë numër do të lexoni:


PERLA
Revistë shkencore - kulturore tremujore
Viti XVI  2011 Nr. 3-4 (60)


LIDHJET KULTURORE SHQIPTARO-IRANIANE


Kristo Frashëri      Letërsia shqipe me alfabet orientale (pjesa 5) .......5
Arian Leka     Prani i elementeve kozmogonike në krijimtarinë
poetike dhe jopoetike të Naim Frashërit .............. 11
Blerina Harizaj  Koncepti i vdekjes sipas Naimit ........................... 30


Albanologji
Emil Lafe   Johann Georg Von Hahn – themelues i
albanologjisë moderne .......................................... 39
Lavdosh Ahmetaj  Mendimi doktrinar dhe iluminist i Sami Frashërit . 55
Vasil S. Tole   Iso-polifonia, kultura shpirtërore kundër dhimbjes ..................... 64
Muin Çami   Lufta çlirimtare e Vlorës dhe Eqrem bej Vlora me
Faik Konicën ........................................................ 83
Ermir Nika   Krijimtaria letrare e Martin Camajt përballë kohës
dhe kulturës së shkruar shqipe ............................. 95
Gjergj Sinani   Lutja në disa prej feve primitive dhe monoteiste 104IRANOLOGJI


P. Ringenberg  Gjuha perse përgjatë historisë .......................... 115
Sh. Falahatpisheh  Khajami; nga bota e dijes te bota e poezisë ..... 120
P. Ringenberg  Vështrim enciklopedik për mënyrën e jetesës në
Iran ................................................................... 131
Gjergj Pendavinji  Filozofia e Khajamit në Rubai .......................... 147
Ahmed Tamimdari  Llojet e tregimeve në Iran ................................ 153
Gjergj Sinani   Filozofia dhe teologjia islamike iraniane ........... 157PASQYRA E LIBRAVE


"Fjalor arabisht-shqip" (Hajri Shehu) .............................................. 175
"Një fjalor i ri anglisht-shqip" (Fatmir Xhaferri) .............................. 181


KRONIKA KULTURORE


Ekspozitë fotografike “Irani sot” (Elton Lila) .................................. 187
Pjesëmarrje e suksesshme në panairin e parë të librit islam
Shkodër 2012 (Elton Lila) ................................................................ 189
Mozaik Kulturor “Iranologjia në Shqipëri” (Elton Lila) ................... 191Pasqyra e lëndës (persisht) ............................................................ 195


 


14:20 - 12/04/2012    /    Numër : 582505    /    Numri i shikimeve : 1619