Sunday, October 20, 2019
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2143663
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 34
 Totali i vizitorëve : 2521802
 Vizitorët online : 2
 Koha e vizitës : 1.3906
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Trëndafila të kuq nga Irani në varrin e Vexhi Buharasë, përkthyesit të Shahnamesë


  Printo        Dërgoja miqve

Trëndafila të kuq nga Irani në varrin e Vexhi Buharasë, përkthyesit të Shahnamesë

Ditën e martë më datë 16 mars 2010 me rastin e mijëvjeçarit të Shahnamesë së Ferdusiut, drejtori i fondacionit kulturor “Saadi Shirazi” z. Shahrouz FalahatPisheh i dhuroi në shenjë kujtimi dy trëndafila të sjellë nga Irani, familjes së të ndjerit Vexhi Buaharja përkthyesit të talentuar të Shahnamesë së Ferdusiut në gjuhën shqipe, të cilët do të mbillen në varrin e të ndjerit. Z. Falahatpisheh, drejtor i fondacionit kulturor “Saadi Shirazi” trëndafilat e kuq ia dhuroi familjes Buharaja para autoriteteve shtetërore, lokale dhe dashamirëve të kulturës dhe qytetërimit pers të pranishëm në seminarin  e mijëvjeçarit të Shahnamesë së Ferdusiut. Në momentin e  dhurimit ai theksoi se këto trëndafila të kuq vijnë të mbjellë në Iran, i kanë rrënjët me dhe nga Irani, që simbolizojnë respektin dhe nderimin e thellë të popullit iranian për përkthyesin shqiptar të Shahnamesë të Ferdusiut . Ai shprehu dëshirën e tij që përpjekjet e filluara nga i ndjeri Vexhi Buharaja në promovimin e kulturës iraniane në Shqipëri të forcohen me tepër dhe miqësia ndërmjet dy kulturave të zgjerohet më shumë se në të kaluarën.


 


21:27 - 17/03/2010    /    Numër : 546791    /    Numri i shikimeve : 1068