Thursday, October 29, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2315503
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 452
 Totali i vizitorëve : 2714529
 Vizitorët online : 2
 Koha e vizitës : 1.0000
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > * Shfaqet filmi dokumentar për vendin 7-mijëvjeçar të persëve


  Printo        Dërgoja miqve

* Shfaqet filmi dokumentar për vendin 7-mijëvjeçar të persëve

Gazeta METROPOL :"Shfaqet filmi dokumentar për vendin 7-mijëvjeçar të persëve "


24/07/2008 


Ndiqet me interes nga dijetarë, artistë dhe përfaqësues diplomatik
Është shfaqur në qytetin e Durrësit në kinemanë e përuruar vetëm një muaj më parë filmi dokumentar për 7 pamjet e një qytetërimi në zemër të Lindjes. Në film është sjellë në mënyrë thuajse fantastike qytetërimi pers nga koha e lindjes e deri në ditët e sotme.


Gjithçka në këtë film është mundësuar nga fondacioni “Saadi Shirazi”, fondacion që ka ndikuar edhe në përkthimin në gjuhën shqipe, ndërsa dokumentari është ndjekur nga dijetarë, aktorë, artistë dhe përfaqësues diplomatik të Iranit të akredituar në vendin tonë.


Ky dokumentar pasqyronte qytetërimin dhe kulturën e Iranit në shtatë periudha kohore, pra që nga shfaqjet e para të qytetërimit pers e deri në përfundim të periudhës së Dinastisë Safavide. Interesimi për të ndjekur këtë film të rrallë në llojin e vet ka ardhur edhe nga personalitetet të universiteteve autoritare si ai i New Yorkut e Harvardit, Kembrixhit, Parisit dhe Romës.


Në këtë film dokumentar vinë për të parën herë aspekte të qytetërimit të Iranit në trajtën e gjenezës si dhe në formën e qytetëruar, duke sjellë jo pak reagime impresionuese nga qytete me vlera e rëndësi botërore dhe monumenteve në Iran, të ngritura rreth 4000 vjet para lindjes së Krishtit. 
 


2008/07/25    /    Numër : 525175    /    Numri i shikimeve : 813