Monday, September 28, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2292692
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 320
 Totali i vizitorëve : 2689159
 Vizitorët online : 2
 Koha e vizitës : 0.9063
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Reportazh me pamje nga Sesioni Shkencor “Rumiu në Ballkan” (1)


  Printo        Dërgoja miqve

Reportazh me pamje nga Sesioni Shkencor “Rumiu në Ballkan” (1)

Ditën e hënë më 17 dhjetor 2007, në Hotel “Tirana International” u organizua Sesioni Shkencor “Rumiu në Ballkan”.
Në këtë Sesion Shkencor i organizuar prej Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi” me rastin e 800-vjetorit të lindjes dhe vitit ndërkombëtar të poetit, mistikut dhe filozofit pers Mevlana Xhelaledin Rumiut, merrnin pjesë intelektualë, studiues, diplomatë e figura të shquara të shkencës e të fesë në Shqipëri.
Lajmi i plotë

Nga e majta në të djathtë: Prof. Dr. Neritan Ceka, kryetar i PAD dhe deputet i Parlamentit


Akademik Rexhep Mejdani ish presidenti i Shqipërisë


Haxhi Dede Reshat Bardhi Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve


Baba Edmond Brahimaj, zëvendës i Kryegjyshit Botëror të Bektashinjve


Pamje e të pranishmëve në Sesionin Shkencor


Hyrja për në sallën e Sesionit Shkencor


Z. Reza Karami, drejtori i Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi” gjatë seancës së hapjes së Sesionit Shkencor


Pamje e të pranishmëve në Sesionin Shkencor


Kryesia drejtuese e Sesionit Shkencor


Z. Kokosis, Ambasador i Greqisë gjatë seancës së hapjes së Sesionit Shkencor


Z. Ekbali Zareç. Ambasador i Republikës Islamike të Iranit gjatë seancës së hapjes së Sesionit Shkencor


Z. Shaqir Rexhvelaj, drejtor i kulturës në MTKRS gjatë seancës së hapjes së Sesionit Shkencor


Artisti iranian Morteza Nadaf, duke luajtur pjesë instrumentale të muzikës së Rumiut me fyell.


Kori i nxënëseve të Kolegjit Jopublik “Saadi” duke kënduar poezi të Mevlana Xhelaledin Rumiut


Haxhi Dede Reshat Bardhi, Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve gjatë seancës së hapjes së Sesionit Shkencor


Akademik Ali Aliu duke lexuar kumtesën shkencore


Prof. Dr. Jorgo Bulo, Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë duke lexuar kumtesën shkencore


Seanca e parë shkencore


Prof. Dr. Feti Mehdiu duke lexuar kumtesën shkencore


Z. Shahrouz Falahatpisheh, specialist i kulturës në Fondacionin Kulturor “Saadi Shirazi” duke lexuar kumtesën shkencore


Poeti Dhori Qiriazi, përkthyes i Masnavive të zgjedhura prej Rumiut, duke lexuar kumtesën shkencore


2008/01/22    /    Numër : 520322    /    Numri i shikimeve : 2201