Tuesday, September 22, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2289973
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 85
 Totali i vizitorëve : 2686141
 Vizitorët online : 1
 Koha e vizitës : 0.9062
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Reportazh me foto e pamje mbi pasqyrimin mediatik të sesionit shkencor “Rumiu në Ballkan”


  Printo        Dërgoja miqve

Reportazh me foto e pamje mbi pasqyrimin mediatik të sesionit shkencor “Rumiu në Ballkan”

Pas përfundimit të suksesshëm të sesionit shkencor “Rumiu në Ballkan”, mediat vizive shqiptare në edicionet e lajmeve të mbrëmjes dhe të mëngjesit të ditës së nesërme kanë pasqyruar pjesë nga kjo veprimtari ose intervista me pjesëmarrësit aktivë dhe folësit në këtë sesion shkencor.
Midis pasqyrimeve të shumta nga kjo veprimtari, mund të veçojmë prezantimin e dy veprave me poezi të zgjedhura prej “Masnavi Ma’navi” dhe “Divani i Shamsi Tabrizit” të botuara prej Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi” me rastin e kësaj veprimtarie e në kuadër të vitit ndërkombëtar të Mevlana Xhelaledin Rumiut. Gjithashtu nuk mund të harrojmë intervistat e shumta të transmetuara si ajo me drejtorin e Fondacionit Kulturor “Saadi Shirazi” z. Reza Karami, Kryetarin e Këshillit Organizativ të veprimtarisë prof. dr. Jorgo Bulo, Kryeredaktorin e Revistës Shkencore Kulturore “Perla” prof. dr. Shaban Sinanin, Anëtarin e Akadamisë së Shkencave të Maqedonisë Ali Aliu, poetin shqiptar Xhevahir Spahiu ish këshilltar i presidentit, pa lënë pas edhe pamjet prej dy ekspozitave të organizuara në kuadër ë veprimtarisë një me veprat Kur’anore e fetare të gdhendura në dru me pirografi nga mjeshtri iranian Morteza Nadaf si dhe ekspozita me përkthimet e veprave të Rumiut në gjuhë të ndryshme të botës.
Rrol pozitiv dhe aktiv kanë luajtur televizionet kombëtare RTSH, Koha TV e Vizion TV të pasuar prej televizioneve lokale, duke bërë një pasqyrim të plotë e dinjitoz të veprimtarisë shkencore.

tvsh


    


    


      


  Vision Plus


    


    


 


KOHA


 


      


     


      


 


rtsh


      


     


   


2007/12/28    /    Numër : 519258    /    Numri i shikimeve : 864